Вие ще ме виждате често по тротоарите на София. Аз смятам

...
Вие ще ме виждате често по тротоарите на София. Аз смятам
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще ме виждате често по тротоарите на София, ще съм близо до хората

Вие ще ме виждате постоянно по тротоарите на София. Аз считам да сменя културата - какво значи да съм министър-председател, аз желая да съм покрай хората, да слушам и проблемите. Не е хубаво да си на върха на властта, където няма О2. Ще вървя по земята и ще приказвам с хората. Това съобщи новоизбраният премиер  Кирил Петков  в коридорите на Народното събрание.

" Има голям брой рецесии. На първо място - наводненията. Още на следващия ден ще забележим каква е обстановката с потърпевшите от наводненията. След това би трябвало да овладеем енергийната рецесия. Енергийната комисия би трябвало да бъде формирана в най-бърз порядък, Народното събрание би трябвало да назначи най-хубавите специалисти там. КЕВР би трябвало да стартира да работи освен като щемпел, а би трябвало да влезе надълбоко в разходната част, капиталовите част при всички производители на сила. Един от първите ми диалози ще бъде с гръцкия ми сътрудник във връзка с гръцката връзка, тъй като тя ще е основополагаща за по-ниски цени на пазара на електрическата енергия ", уточни той.

По думите му, няма да има 30-процентно редуциране на държавни чиновници. Става дума за това, че министърът на финансите чака към 15% съкращения в държавната администрация, само че единствено за тези, при които липсва успеваемост във връзка с държавното ръководство. Всеки, който се оправя добре и работи доста не би трябвало да се опасява, успокои министър-председателят.

" Не би трябвало да забравяме COVID рецесията, има опасности за доста съграждани. Има и през днешния ден зелени документи и други ограничавания върху стопанската система. Трябва да осведомяваме и лекарите, и жителите, във връзка с имунизацията ". Първо нещо, което той ще направи, е че ще привлече проф. Радка Аргирова като личен съветник на премиера в Министерския съвет. " Ще притеглим кардиолози, ендокринолози, онколози - хора, които не са свързани непосредствено с COVID-19, само че да обяснят по какъв начин имунизацията въздейства върху тези заболявания. Много хора не са срещу имунизацията, само че се опасяват това по какъв начин имунизацията ще им повлияе на съществуващите заболявания ", уточни Петков във връзка с пандемията от COVID-19.

По отношение на Северна Македония, Петков съобщи: " Не мога да схвана за какво би трябвало да хвърча до Виена, с цел да кацна в Скопие. Трябва да се види и железопътната връзка. Прекалено сме дребни Балканите, с цел да се разделяме. Ние сме общ район, който трябва да пораства. Казвайки това, петте точки не се трансформират, само че разговорът ще бъде в напълно градивна сила ".

Петков разкри, че в последна сметка той и Асен Василев ще създадат партия.

Той даде обещание всеки ден да върви пешком на работа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР